Poesia sèrbia a sèrieAlfa

Il·lustració de portada del número 66 de sèrieAlfa que ha fet Jordi Vila

He tornat a la sèrieAlfa de Joan Navarro. En aquesta ocasió per presentar-hi quatre poetes serbis actuals: Goran Korunović, Ana Seferović i Jasmina Topić, a més de l'estimat  Petar Matović, que m'ha ajudat en la selecció dels textos i en moltes coses més. Per fer les traduccions he comptat amb l'ajut de Nikola Vuletić, Ivana Lončar i Vedrana Lovrinović. En aquest número de sèrieAlfa, a més, han col·laborat uns altres traductors, que fan possible que la revista estiga en cinc idiomes diferents: el mateix Joan Navarro i la Dolors Català (i Veronika Paulics, i Thiago Ponce de Moraes i Márcia Huber, i Joao Rasteiro) i també Jordi Vila, que a ha fet les il·lustracions. 

El títol del dossier l'hem pres d'un dels poemes de Goran Korunović, que us deixe com a tast i ham, perquè llegiu tota la revista.

PLANETA ROIG

al planeta roig hi ha una cabana buida. les finestres miren a una selva llunada. els nenúfars irradien granotes obeses. la seua llet de sang calenta és a la nevera. a l'habitació també hi ha forquilles de pedra, i arròs comptat en somnis. la cabana la van construir els paletes, que es fonguessen en eixir el sol. és un lloc tranquil. el sostre atòmic brilla. de vegades, una àguila frondosa sobrevola o es crema una ombra. les crineres dels cabirols són de vent. les hortes planxades per naus d'un altre temps. els canons caminen darrere dels paisatges. si algú canta és perquè l'aire el provoca. és fosc, però no es veu la terra. no hi ha telescopis. no hi ha gent

Comentaris