Gracel Meneu, divendres a Ca Revolta

Divendres 6 de juny a les 20 h es presenta el llibre ‘Els haikai de la sendera’, de Gracel Meneu (Germania, 2014) en un acte que combina dansa, poesia, música i fons visual. L’acte estarà presentat per Salvador Jàfer, autor del pròleg del llibre i, a més de l’autora, que és ballarina i coreògrafa, en l’espectacle de música i dansa participaran Isabel Requena (actriu) i el grup Grills de la nit. També es projectaran vídeos realitzats per Rafael Gamarra a partir dels poemes.
gracel-meneu
‘Els haikai de la sendera’ és el primer llibre de Gracel Meneu (València, 1960), ballarina i coreògrafa considerada una de les protagonista del moviment emergent de la dansa contemporània espanyola als anys 80. Meneu va rebre una beca Fulbright que li va permetre estudiar a Nova York el curs 83/84 i des que en va tornar ha estat ballarina, coreògrafa i directora artística de la companyia Vianants Danza (1984/1995). El 1995 va rebre el Premi de la Generalitat Valenciana a la millor direcció coreogràfica i el seu treball coreogràfic s’ha exhibit en els circuits nacionals i internacionals. Actualment exerceix com a professora titular de dansa contemporània al Conservatori Professional de Dansa de València. Resideix a Benavites ‘(Vall de Segó).
Salvador Jàfer ha escrit al pròleg del llibre que “Els haikai de la sendera tenen com a fil conductor les visions, les sensacions, els pensaments i les intuïcions que sotgen l’autora en el recorregut quotidià del camí que uneix sa casa amb la de sa mare. Aquest sender poemàtic, escrit de manera cronològica, tal com es van produir les experiències, genera impressions, intuïcions i il·luminacions tan diverses com un perfum evanescent, una gota d’aigua damunt d’un pètal, un soroll gairebé imperceptible, el cant sobtat d’un ocell, l’esclat d’una flor, l’esperança d’un fruit madur, el record d’una persona estimada, el frec suau d’un tacte, la lluentor d’un reflex de llum, el dibuix de la línia de l’horitzó, la sorpresa del vol d’un insecte… Aquest devessall multisensorial fa esclatar la percepció en un estat vibratori emocional i suggeridor”.
Aquest acte multidisciplinari estarà dedicat a la que fou també una artista polifacètica i amiga dels que hi participen, que ens va deixar a començament d’aquest any, l’enyorada Montse Anfruns.
En acabar l’acte s’oferirà un vi d’honor.

Comentaris