Aula oberta d'escriptura creativa


Afegeix un títol


Enguany participaré a l'Aula oberta d'escriptura creativa de la Universitat de València com a professor del curs d'iniciació a la poesia, juntament amb Paula Llorens, que farà el curs de teatre, Iolanda Batallé, que farà el de narrativa i Laura García Andreu, que impartirà el de guió. El fet, a més d'un plaer i un honor, és un repte doble, perquè el curs serà completament virtual, ateses les normalitats que corren aquest any. La matrícula s'obri al setembre i aquesta és la meua proposta:

Al curs d’iniciació a la poesia buscarem l’espai virtual on naix el poema i mirarem de baixar-lo a la realitat tangible del paper. Per a trobar la intersecció des d’on fer la descàrrega ens calen un bon grapat d’eines i una miqueta d’intuïció. A partir dels versos d’altres, de poetes en valencià i castellà i d’altres tradicions, descobrirem les possibilitats del treball amb la paraula i el vers per tal de trobar la manera justa de dir alguna cosa.

Ensenyar a escriure poesia és una aspiració gairebé tan quimèrica com escriure’n, però hi ha tota una sèrie d’elements que sí que es poden aprendre i que ens acosten al nucli, allà on naix el poema. Aquest és l’itinerari que us proposem mitjançant la pràctica de la lectura i l’escriptura.

Comentaris

Mercè Lloret ha dit…
Hola Pau, he vist que enguany ets tu el profe del taller de poesia de la UV. En poder m'apunte. Espere que no siga massa complicat això de les classes per videoconferència. La virtualitat no em fa por que ja vaig estar a la UOC durant molts anys, però les coses han canviat des que vaig acabar.
Mercè
Sif ha dit…
Hola, Mercè. Intentarem fer-ho amable i fàcil. T'espere al curs!
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.