Bàssem an-Nabrís i Pau Vadell a Poesia per la revolta

Divendres 13 de març a les 20 h, Ca Revolta acollirà el recital Rompre barrots. Comptarem amb la presència del poeta de Gaza Bàssem an-Nabrís, Escriptor Acollit del PEN Català i autor del llibre ‘Totes les pedres’, publicat per Adia Edicions en versió bilingüe àrab/català. L’acompanyarà l’editor Pau Vadell. L’acte serà presentat per Pau Sif, poeta i traductor.
De matí, tindrà lloc un altre acte a l’Aula de Poesia de la Universitat de València. Els detalls els podeu vore al targetó.
PENPoesia (3)
Aquest és un dels textos que inclou ‘Totes les pedres’ en versió catalana:
Sóc el Bàssem an-Nabrís. Caço l’ombra quan cau la nit. Caço la ranera de cada so. Sé quan defallirà l’home que ara resisteix, i quan, la mare que ha perdut un fill, dirà tot allò que no sent de veritat.
 Sóc el Bàssem an-Nabrís: el que ha vist, ha viscut i ha cremat milions de cigarretes. Ningú no m’ha fet justícia, ningú no s’ha preocupat ni de mi ni dels altres.
Sóc el Bàssem an-Nabrís, i aquesta és l’ocupació dels meus darrers dies: cada vespre m’assec en una única cadira, en una única habitació, en un únic univers; cada dia caço l’ombra en els plecs de la foscor i vigilo la ranera de cada so. I no deixo d’estar enfadat.

Comentaris