Bessonada a Poesia per la revolta

El dijous 22 de gener, a les 20 h, reprenem els actes de Poesia per la Revolta amb la presentació dels dos últims llibres de Pere Bessó.
bessó
Per una banda, ‘La mort del pare’ (El petit editor, 2014) fet de flashos poètics, de vegades tan minimalistes com agossarats, on Bessó ens proposa un viatge que parteix de la mort del pare entesa com una mort física real que deixa el poeta sense referent pairal i que al mateix temps l’obliga a prendre la posició que ha quedat buida. El poeta esdevé per tant la pròpia autoritat ja, lliure, sense el reconeixement a cap altra figura metafòrica de poder que el propi jo. La mort del pare és per tant la mort de l’arrel, la mort del referent, però al temps l’espenta última per a l’ascens al poder absolut de l’home com a mesura del propi home.
La presentació anirà a càrrec de Salvador Lauder. David Vidal, un dels millors rapsodes del País Valencià farà un xicotet recital del llibre.
I per altra banda, ‘Pregonares la llum’ (col·lecció Els llibres del rabosot, de l’editorial Camacuc) publicat també l’any 2014, és un recull de poemes de Bessó acompanyats d’il·lustracions de diversos creadors, que han tractat d’interpretar els textos des de la seua òptica personal. Per acabar d’arrodonir-ho, podeu llegir-lo mentre beveu el vi “El rabosot”. Ací trobereu la versió digital del llibre.
També podeu llegir una entrevista a Bessó, en morvedre.info, on repassa la seua trajectòria.

Comentaris