Parlo català de Rick Treffers


Ensenyar la pròpia llengua a estrangers és una feina molt agraïda en qualsevol cas, però de vegades aquesta feina que he fet en situacions ben diferents (aules d'acollida de secundària, lectorat en universitat estrangera, cursos intensius) et dóna alegries molt especials i, sobretot, divertidíssimes.
En aquest blog n'he explicat unes quantes de forma més o menys explícita, des de la bona recepció que tenien les activitats activitats culturals que organitzàvem els professors de la Universitat de Zadar entre els estudiants, fins al cas d'un alumne i amic que al cap de pocs mesos d'estudiar català ja el feia servir per escriure versos.
Una cosa semblant em va passar aquest estiu amb el músic holandès Rick Treffers. Gràcies a l'impuls de Berta Chulvi, directora de la Residència Plural, una casa per a estudiants situada al centre de València al costat del Mercat Central, ens vàrem ajuntar dos professors de CLE, Maria Lacueva i jo, per muntar un curs anomenat Aprenem València: Ciutat i Llengua que pretenia que els estudiants aprengueren la ciutat i la llengua al mateix temps. 
Al curs es van apuntar quatre persones. Era una matrícula curta, però suficient per dur-lo a terme (tot i que esperem que l'èxit en qualitat de la primera edició, es traduïsca en més quantitat a la segona que serà el proper mes d'agost). Un d'aquest quatre magnífics era el cantant holandès resident a València, Rick Treffers. Rick, que aleshores ja havia enregistrat un disc en castellà: El Turista Optimista ens va sorprendre durant el sopar de final de curs amb la seua primera cançó en català.
Escolteu-la i entendreu per què parle d'alegria i de diversió. Així dóna gust ser professor.

Comentaris