VI Jornades de les Llengües i Cultures Iberoromàniques




Dilluns comencen les VI Jornades de les Llengües i Cultures Iberoromàniques, tot i que ahir ja en vam fer un tast al bar de costum. Aquest any, les jornades tenen un regust especial per a mi, perquè seran les últimes en què participaré com a professor de la Universitat de Zadar. No faig balanç, perquè no és el moment, ni em ve de gust, però és inevitable pensar-hi una mica. En sis anys passen moltes coses i aquest post m'agradaria que fos breu i concís. Per aquestes jornades han passat molts professors i artistes a explicar o mostrar als estudiants croats el que fan en representació de les diverses cultures que conformen la pell de brau. En portuguès, català, asturià, aragonès, aranès, castellà, gallec i basc i alguna altra llengua més, petita i secreta, com el benasquès o el mirandès. A la pàgina de la Universitat de Zadar en què es presenta el Departament d'Estudis Iberoromànics hi ha uns versos d'Espriu que serveixen de divisa d'aquests estudis: "Diverses són els homes i diverses les parles". Aquesta diversitat cultural és el que cada any els lectors de català, gallec, portuguès i castellà de Zadar mirem de presentar als nostres estudiants amb l'ajut d'altres professors, de les institucions que ens financen i dels convidats que ens acompanyen. Aquest any vindran poetes (Josep Pedrals, Maria Lado i Pedro Sena Lino), traductors (Meri Videc, Maja Lemaić, Vedrana Lovrinović i Ivica Jandrić) i lingüistes (Albert Branchadell, Victoriano Gaviño) i ho tornarem a fer. Si després tinc temps i forces, potser en faré alguna crònica. De moment, aprofite la visita de Pedrals per encomanar una mica de l'esperit eutròfic:




Comentaris

Sif ha dit…
celebre que t'ho semble!
m. ha dit…
Espero poder ser-hi en algunes, ben aviat. Ben aviat! De moment, però, que vagi molt i molt bé, Pau.
Sif ha dit…
Gràcies, m. Segur que sí, ben aviat!
BURRERA COMPRIMIDA ha dit…
En Pau:
El consell d’administració de Bucomsa, reunit en sessió plenària, ha acordat distingir “VIATGER QUE S'EXTRAVIA” amb una modesta menció al burribloc, en base a la normativa d’una parida simpàtica que s’anomena “Liebster Blog Awards “. Tal com resa el títol de l’article on hem deixat constància del nomenament, es tracta d’un honor per a pobres, però com diu el nostre benfactor, Pep Nebot, possiblement note, des d'ara mateix, un increment exponencial en el nombre de visites: vosté es mereix això, i molt més. Salut i enhorabona.
Sif ha dit…
Gràcies al consell d'administració de Bucomsa i a tots els seguidors de la Burrera per aquest honor i per totes les visites que se'n derivaran. Els pobres, amb les parides simpàtiques, ens sentim honorats sobretot quan els honors ens els fan bons amics i burros que volen més amunt de la misèria mental imperant. Moltes gràcies!
He decidit concedir-te el premi Liebster Blog. Passa-te'n per aquí

http://nausicanova.blogspot.com.es/2012/04/premi.html

a recollir-lo
Carles ha dit…
Xe, Pau. No m'havia fixat que ja estaves nominat per la Burrere..., Ara ja està. Seràs doblement nominat. Que bé!
Sif ha dit…
Gràcies, Carles. Sí, sí, ja ho he vist. Dos reconeixements d'amics en una setmana. Quin luxe! T'he de tornar la visita i fer que rode la roda. A veure si avui em pose.

Salut!