SEMPER 2012: La cuina del poema



Quan l'any passat vam engegar el Seminari Estable de Matèries Poètiques en Evolució i Recerca, preteníem que fora un lloc de trobada per a poetes. No un lloc públic, com poden ser la llibreria o l'escenari, que serien les taules onse serveix l'àpat poètic, sinó un lloc privat, més íntim, on el poeta s'explicara davant d'altres companys d'ofici i d'aprenents. Aquest any volem anar més enllà, superar el llindar de la conversa, de la confidència, i entrar en matèria. Passar de la tertúlia posterior a l'àpat, al moment anterior alconsum, a l'instant concret de l'elaboració del plat.
Per això, aquest any torna SEMPER per ficar el nas en el rebost dels artistes. L’objectiu d’aquesta edició és que tres poetes ens demostren com es fa un poema, mentre el fan, i que nosaltres en siguem els ajudants, afegint sal en aquest o aquell vers, o remenant aquella estrofa o anant a buscar aquell ingredient en un diccionari.
Així les coses, seguint l’esperit d’evolució i recerca amb què va néixer SEMPER, aquest any fem un pas més i el convertim en un veritable taller de cuina poètica en què guiats per tres xefs d’excepció, aprendrem a emulsionar metàfores i esferificar anàfores si és necessari.
Les xefs d’aquesta edició seran tres grans poetes: Anna Aguilar-Amat, Teresa Pascual i Margarita Ballester.
SEMPER 2012 es desenvoluparà durant quatre setmanes, entre finals d'abril i principis de maig, paral·lelament a València (Aula de poesia de la UV i Ca Revolta) i Barcelona (Horiginal).

Molt aviat us facilitarem la informació sobre la manera d’inscriure’s i les dates i horaris concrets.

Comentaris