Quatre

Pastís pescat a la xarxa

Han passat quatre anys des que vaig obrir el blog. Aquest darrer ha estat el més productiu i per això estic content. Fa uns dies, però, que li pegue voltes a la manera de continuar amb aquest espai. Dubte entre obligar-me a ser sistemàtic o aparcar-lo durant uns mesos i sé que al final optaré per deixar la finestra oberta per abocar-me de tant en tant a explicar alguna cosa. L'any que comença, si no s'acaba el món, com pronosticaren els maia i pronostiquen els telenotícies cada dia, serà mogut i espere tenir excuses bones i poètiques per anar omplint posts. Mentrestant, agraisc les visites dels lectors silenciosos i, més encara, dels que deixen comentaris. Voldria celebrar-ho copiant el primer poema que vaig publicar fa un grapadet d'anys (no cal que us pugen els colors a vosaltres, ja els tinc ben pujadets jo). És a dir, el primer poema de la plaquette que em van publicar, acabada d'estrenar la majoria d'edat, els amics Vicent Penya i Manel Alonso a la col·lecció Quaderns de l'Aljamia. La plaquette es titulava Ferralla i el poema no duia títol, però s'hauria d'haver dit Teuladins, que és el títol que li va posar a la cançó que en va fer Josep Vicent Tallada i que la podeu escoltar més avall. Bon any, molta sort i molta poesia.

TEULADINS

Dels teuladins del niu no n'hi ha cap que xiule com un altre. Aquell que crida més, somnia grans espais i ampul·losos nius de palla, d'aquella palla daurada, de la bona, i del fang perfecte que ni en els millors nius dels grans Teuladins s'ha vist. Aquell és escoltat per tots, però no tots accepten allò dels grans espais. Casolans de mena, hi ha qui prefereix un pi a un plaça d'un poble xicotet, o inclús algun balconet que siga prou curiós.

Comentaris

Pau, no veig cap motiu per avergonyir-se, ans al contrari! Sens dubte, aleshores ja t'havies empassat el bon cuc de la poesia.
Per molt anys i sí, mentre puguis, persevera amb el blog, encara que el món s'acabi... o fins que el món acabi amb nosaltres!
Sif ha dit…
Gràcies Albert, i bon any
Tu ja saps que tinc un afecte especial per aquest poema, i per la versió cantada de Tallada, també. Crec que és la valuosa credencial, i reeixida, d'una personeta esdevinguda poeta als 18 anys. I respecte del blog, sé que totes les devocions que requereixen una certa constància acaben esdevenint 'obligacions', i van pesant. Però si no fóra pel Viatger..., ara no hauríem recuperat els "Teuladins". La llàstima és que ens coste a tothom molt deixar-hi les nostres opinions escrites, passar de ser lectors 'silenciosos' a lectors amb veu. Perquè, als qui escrivim alguna cosa, siga en el format que siga, ens motiva i ens anima molt a seguir quan constatem que les paraules no cauen en el no-res. Endavant. Que un dels propòsits per al 2012 siga "no callar". Una abraçada gran.
Roser Caño Valls ha dit…
Felicitats pels quatre anys! Enguany el meu bloc Antaviana en complirà 5. És curiós com malgrat el pas del temps no podem abandonar el bloc, perquè tenim necessitat d'escriure.
Bon any 2012!
Ei Pau! m,alegra recordar aquest poema teu i la cançó d Tallada. Estigues segur que li la cantarem a Raixa.
Una abraçada de Mariam i meu
Sif ha dit…
Gràcies Maria Josep per l'afecte de llarga durada i per totes les lectures i converses. El 2012 no callarem i seguirem trobant-nos virtualment o real.
Arlequí, felicitats a tu pels cinc anyets.
Vicent i Màriam, quina alegria trobar-vos per la xarxa. Tenim trobades pendents.
Salut!
novesflors ha dit…
Felicitats pels 4 anys. Aniré passant per ací, a veure què ens dius, poèticament o no.
Sif ha dit…
gràcies novesflors. Sempre seràs benvinguda.
Com passen les coses, eh? I ara més poesia Croata i d'aquí poc poesia infantil.

Enhorabona i molts d'anys i molta poesia!
Sif ha dit…
I tota la poesia que ens trobem pel camí!
gràcies a tu, glopaire!

Salut!