Reflexions d'un espectador militant

Imatge agafada de la xarxa
La passada temporada teatral va acabar amb males notícies a València, l'abandonament de la Companyia Micalet de la gestió de la sala i les declaracions insultants de Lola Johnson, eren bons exemples i la setmana passada esclatava la qüestió del ballet de teatres. El sector públic fa figa, vaja, o li fan fer figa les autoritats (in)competents. 
Ara bé, fa l'efecte que la resposta del món teatral valencià ha estat en positiu i, aquesta tardor sembla que l'oferta s'amplia. De moment, el Teatre el Micalet té nous gestors i ja ha presentat una programació fins a Nadal que fa molt de goig, amb espectacles de Carles Santos, Toni Albà o l'Horta Teatre, entre altres. El teatre municipal El Musical encara la vuitena temporada seguint la seua línia de programació sempre correcta i amable (amb muntatges d'Albena o l'Hongaresa sobre autors com Ibsen o Yasmina Reza). A més, aquesta tardor s'han inaugurat dues sales noves (i si hi ha alguna altra ja em perdonareu, no sóc un professional del ram, només un espectador militant): La Protectora, que va inaugurar amb els desternillants Juja fa gairebé un mes i que fa una aposta pel teatre infantil i familiar de dia i de nit pel teatre d'humor; i la Sala Russafa que, d'entrada, ofereix els muntatges sempre interessants de la Companyia Arden, responsable d'aquest nou espai. 
Tot això s'afegeix a altres sales (L'Horta, Carme, lo Inestable) que ja fa temps que funcionen fent molta feina i a altres formats teatrals de molt d'èxit a València ciutat com és el cafè teatre amb el famós Circuit i a propostes, potser més convencionals, com les del nou teatre Flumen o les del veterà Olympia, que també fan el seu paper.
Se m'acut una conclusió. Dins del món teatral valencià, totes les parts fan el seu paper, excepte l'administració autonòmica que continua escanyant, quan no censurant les companyies sospitoses de tots sabem què. Ara el que falta és que el públic faça també el seu paper i vaja regularment al teatre. Hi ha diversitat i qualitat suficient com per arribar a tota mena de públic. 

Comentaris