Escalfant motors

Comencem a escalfar motors per a la visita d'una colla de poetes joveníssims a Zagreb i Zadar. De moment, heus ací la notícia pescada de la pàgina del centre català del PEN.



El proper 5 d’abril es presentarà a Zagreb un dossier sobre poesia catalana actual inclòs a la prestigiosa revista literària croata Quorum. 

El dossier inclou poemes de setze poetes catalans, des de Vicent Andrés Estellés i Joan Vinyoli, passant per Josep Piera i Montserrat Rodés a autors joves com ara els membres del col·lectiu Pèl Capell. Les traduccions d’aquests poetes són el resultat de diversos tallers organitzats pels professors del Subepartament d’Estudis Iberoromànics de la Universitat de Zadar.

Amb motiu de la presentació de la revista, els editors de Quorum han convidat alguns dels membres del col·lectiu Pèl Capell i altres joves veus de la poesia catalana a participar en diverses lectures i trobades a Zagreb i a Zadar.

Els poetes Jaume C. Pons, Àngels Gregori, Àngel Igelmo, Lucia Pietrelli, Pau Vadell i Anna Gual participaran en diversos actes a la capital de Croàcia els dies 5 i 6 d’abril. El dia 5 presentaran el darrer número de Quorum, en un acte conduït pel poeta Marko Pogačar. El dia 6 a la tarda hi ha previst un encontre amb els socis del Centre Croat del PEN Club, organitzat per Tonko Maroević, vicepresident del PEN croat i bon coneixedor de la literatura catalana, i al vespre un recital organitzat pels traductors Vedrana Lovrinović i Dinko Telećan. El 7 d’abril es desplaçaran a Zadar, on participaran en una lectura organitzada per Roser Soler i Pau Sanchis, professors d’estudis catalans de la Universitat d’aquesta ciutat.

Aquesta trobada ha estat possible gràcies a l’entusiasme del poeta Marko Pogačar, membre del consell de redacció de la revista, que va participar al Seminari de Traducció Poètica de Farrera, organitzat per la ILC, el maig de 2010. En l'organització i finançament han col•laborat, a més del Centar za knjigu, associació responsable de la revista, el Subdepartament d'Estudis Iberoromànics de la Universitat de Zadar i l'Institut Ramon Llull. 

Comentaris