Redempció

Assage una traducció d’un poema del llibre Cronaca perduta (2006) del poeta milanés Tiziano Rossi (1935). Que jo sàpiga (i que sàpiga Google) no hi ha traduccions de Rossi al català fins ara. Supose que això no és cert i que algun poema en alguna revista o en el calaix d’algun traductor deu haver-hi. En castellà, Google em remet a pàgines argentines o xilenes. Siga com siga, crec que val la pena fer una ullada a aquest poeta que mira la realitat sense filtres de colors i amb una ironia (no sé si dir-ne retranca) ben interessant.

REDENZIONE

Ieri nella città di M. un accattone di 30-35 anni senza fissa dimora, che dormiva in un cassonetto, è stato sollevato – casualmente o no – da un camion della netezza urbana, caricato, compattato insieme all’imponente ammasso dei rifiuti e infine gettato in una delle discariche dell’hinterland. Secondo alcune persone di forte fede, grazie alla passione e alla morte di questo essere inconsapevole anche il mondo perduto della spazzatura – l’immondizia delle popolazioni – è stato redento.

REDEMPCIÓ

Ahir a la ciutat de M. un captaire de 30-35 anys sense domicili fix, que dormia en un contenidor, va ser aixecat –casualment o no– per un camió de la neteja urbana, carregat, compactat junt amb la imponent pila de deixalles i finalment tirat a un dels abocadors de l’hinterland. Segons algunes persones de gran fe, gràcies a la passió i a la mort d’aquest ésser inconscient, el món perdut de les escombraries –la immundícia dels pobles– també ha estat redimit.

Comentaris

Anònim ha dit…
He descobert el teu blog des del de l'amic Xavier Farré, i ha estat per a mi una sorpresa molt agradable. Com a traductor de poesia crec que puc valorar la teva tasca com a molt positiva.
Acabo de difondre el teu blog, juntament amb el d'en Xavi, a través del fòrum de la CASA DE L'EST (www.casadelest.org). Pots accedir al post per l'enllaç http://www.casadelest.org/foro/topic.asp?TOPIC_ID=1101
L'enhorabona, doncs, per aquesta trajectòria poètica que has iniciat (o continuat?). Si vols posar-te en contacte amb mi, la meva adreça és alazaro@casadelest.org
Salutacions cordials des de Barcelona.

Albert
Sif ha dit…
Moltes gràcies per tot Albert.